Gretos Skaraitienės fotografijų paroda “Saldi akimirka”

Rugsėjo 7 – 30 dienomis Žiežmarių kultūros centre eksponuojama Gretos Skaraitienės fotografijų paroda “Saldi akimirka”.

Parodos autorė, apie savo darbus:
“Daugiau nei 30 metų fotografuoju žinomų žmonių – garsiausių Lietuvos menininkų, aktorių, sportininkų, atlikėjų – gyvenimus, renginius, koncertus, spektaklius. Kiekvieną kartą įsijaučiu ir drauge su jais išgyvenu tas ypatingas jų gyvenimo akimirkas. Esu be galo laiminga, kai galiu pagauti ir užfiksuoti tikras, nesuvaidintas emocijas ir įamžinti žmogų jo natūralioje aplinkoje, veikloje, ar kūrybos procese.

Mūsų gyvenimai – tai lyg kino filmai, kuriuose desperatiškai ieškome laimės ir gyvenimo prasmės.

Tačiau, panašu, kad fundamentalių ir sudėtingų dalykų sprendimas dažnai yra labai paprastas – tiesiog reikia būti čia ir dabar, daryti tai, kas miela širdžiai. Tuomet veikla tampa kūryba ir džiaugsmo atneša ne tik pačiam, bet ir kitiems, taip įprasmindama patį GYVENIMĄ.

Žmonės mano nuotraukose tarsi sustingę – „pagavau“ jų AKIMIRKAS ir tikras emocijas mylimoje veikloje, jaukume, tame gyvenimo saldume, kuomet jaučiama būties saldybė, laimė ir meilė.

Esu portretistė ir būtent per ŽMONIŲ portretus noriu perteikti gyvenimo „Dolce vitą“ – trumpo momento grožį.

Gyvenimo saldumas tai – sėkmė kartu su nesėkme, nes, juk be nesėkmių, nesuprastume, kas yra laimė! Todėl ir mano nuotraukose žmogus yra visoks: linksmas ir liūdnas, atsipalaidavęs ir susikaupęs, džiaugsmingas ir susirūpinęs, sentimentalus ir vulgarokas, jaukius ir atšiaurus…

Norėčiau, kad lankytojai, apžiūrėję parodą, susimąstytų apie gyvenimą ir būtį, gautų įkvėpimo kurti ir pradėtų matyti grožį, stebuklus ir laimę net ir labai mažuose dalykuose.

Kaip sakė F.Felinio filmo „La Dolce Vita“ herojus, „labiausiai žmones sendina nuobodulys“, tad džiaukimės pasauliu, žmonėmis, detalėmis. O fotografija lai bus įrankis nuoboduliui, jei toks užsliktų, išsklaidyti.

Su meile/šypsena
Fotografė Greta Skaraitienė”