Vasario 16-osios dienos minėjimas

Vasario 16 dieną Žiežmarių kultūros centrą užpildė žmonės, susirinkę visi kartu paminėti Lietuvos Valstybės Atkūrimo dieną.

Šią ypatingą dieną buvo smagu paminėti net kelias progas: Lietuvos  valstybės gimtadienį, Žiežmarių kultūros centro dvidešimtmetį dabartiniame pastate, taip pat menininko Petro Dzedulionio parodos, skirtos Žiežmarių gimtadieniui ir Strėvos mūšio datai atminti, atidarymą.

Nuskambėjus Tautiškai giesmei  sveikinimo žodį tarė Kaišiadorių savivaldybės meras Vytenis Tomkus, buvo pasidžiaugta šios dienos ypatingumu Lietuvai ir Žiežmarių kultūros centro veiklumu. Skambiais ir prasmingais žodžiais susirinkusių dėmesį traukė Žiežmarių kultūros centro teatro studijos moterų skaitomi tekstai.

Ši diena džiugi Žiežmarių kultūros centrui, nes dabartiniame pastate kultūros centras veikia jau 20 metų. Ta proga į sceną lipo didelė dalis kultūros centro kolektyvo ir kaip sakė direktorė  Irena Taukinaitienė parodė kaip per tiek metų pasisekė susidirbti ir susigroti. Taip pat muzikinį sveikinimą atliko ir V. Paleckio vadovaujamas jaunimo ansamblis. Tautinių šokių „Skaisgija“ kolektyvai energingais šokiais nepaliko abejingų.

Minėjimą užbaigė vyrų vokalinio ansamblio „Žiežmara“ ir svečių iš Kauno –  vokalinio ansamblio „Perkūnas“ atlikti kūriniai.