Astos Klimavičienės ir Raimondo Naudžiūno paroda „Pradžia“

  Kūrėjai apie savo „Pradžią“: „Žiežmarių kultūros centras pristato dviejų nejaunų, bet jaunų dailininkų tapybos ir grafikos darbus. Ši ekspozicija pavadinta „Pradžia“. Taip, pradžia, nes šių darbų autoriai pradėjo mokytis tapyti netaip jau ir seniai. Ta pradžia buvo prieš nepilnus   dvejus metus. Prieš tai gi nebūta  žymios tapybinės patirties. Viską  reikėjo pradėti nuo pradžių. 

   Simboliška, kad paroda „Pradžia“ vyksta Žiežmariuose – kur Raimondas gimė, užaugo – kur prasidėjo jo gyvenimo kelias ir jo pirmi kartai. 

   Įeiti jiems į šį meno pasaulį labai padėjo puikūs menininkai-dailininkai: Goda Lukaitė, Raimondas Savickas, dėstė Jūratė Stauskaitė, Andrius Makarevičius „Makarė“… Jie suteikė įgūdžių aliejinės, akrilinės tapybos srityse. Dailininkė Goda Lukaitė įskiepijo ir koliažo, mozaikos, grafikos technikos žinias. Raimondas Savickas išdėstė tapybos įvadą, atskleidė aliejinės pastelės technikos subtilybes, piešimo niuansus, apšvietė tapybos istorijos užkaborius. Ypač daug žinių  įgauta „Portreto“ studijos metu. 

   Studijuojant jiems teko dalyvauti pleneruose, sudėtinėse parodose, tiek J. Stauskaitės mokykloje, tiek R. Savicko galerijoje Vilniuje. 

   Dėka savo patyrusių mokytojų-dailininkų ekspozicijos autoriai dabar ir esą čia, kad parodytų Jums savo įgytų žinių kūrybinio darbo vaisius. 

   Šia paroda jie laužo stereotipus, kad niekada nėra nieko per vėlu. Tik pabandžius galima surasti naujas galimybes, prasmes…

   Su „Pradžia“ norėtume ir Jums palinkėti savo Pradžių, savo naujų pirmų kartų. Ir nesvarbu kur, kokioje srityje, nesvarbu, kokiam amžiaus tarpsny…

   Nes… Esi jaunas, kol yra pirmų kartų.. “