Sučiulbėjo suulbėjo vaikai smulkiosios tautosakos konkurse „Čiulba čiulbutis“

Jau antri metai, 40-ies paukščių dieną, Žiežmarių kultūros centras kvietė pamėgdžioti Lietuvos paukščių, gyvūnų balsus, gamtos ir darbo, įvairių amatų garsus, paskatindami mokinius domėtis smulkiąja tautosaka, paukščiais, padėti suvokti šalies paveldo savitumą ir kultūrinio palikimo svarbą, siekiant išsaugoti senuosius Lietuvos papročius.

Balsų ir garsų skambesyje į sceną žengė Žiežmarių kultūros centro direktorė Irena Taukinaitienė, pasveikinusi ir padrąsinusi jaunuosius dalyvius, pristatė jaukiai tarp žiūrovų įsimaišiusią komisiją: pirmininką Stasį Straševičių – Kaišiadorių meno mokyklos mokytoją, Dianą Tomkuvienę – Kaišiadorių kultūros premijos laureatę, tautinio kostiumo žinovę, Vytautą Taukinaitį – Vilniaus jaunimo teatro aktorių. Po to renginio vadžias perdavė Žiežmarių kultūros centro vaikų folkloro ansamblio vadovei Laimai Morkūnienei. Ji pasidžiaugė taip gausiai susirinkusiais dalyviais, kurių buvo daugiau nei 30, iš Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos, Kaišiadorių meno mokyklos, Kauno tautinės kultūros centro, Žiežmarių gimnazijos, Žiežmarių mokyklos-darželio „Vaikystės dvaras“. Ir nieko nelaukusi pakvietė pačius jauniausius, 1 – 2 klasių moksleivius, kurie nustebino garnių, gandrų, gaidžių garsais, strazdų giesmėmis. Jauniausius dalyvius scenoje pakeitė 3 – 4 klasių mokiniai. Įvairiausiais paukščių balsais pragydo vaikai, eilėraščių posmai ir buities garsai skambėjo salėje.

Pasirodžius dalyviams į sceną Laima Morkūnienė pakvietė gamtos garsų pamėgdžiojimo meistrę, atvykusią net iš Taujėnų, Gražiną Gabrilavičienę. Viešnia pamokė vaikus kaip pamėgdžioti paukštelius, pademonstravo švilpimo sugebėjimus, skleidžiamais garsais nukėlė į lietuviškus miškus ir laukus, pilnus įvairiausių gamtos garsų.

Kaip ir visi konkursai, taip ir šis, baigėsi maloniausia akimirka, apdovanojimais. Visi dalyviai gavo dovanų po knygą ir atminimui padėką, o komisijos sprendimu laimėtojais tapo:
1 – 2 klasių moksleivių kategorijoje:

I vieta atiteko – Godai Adukonytei iš Kaišiadorių meno mokyklos,
II vieta – Jorei Ratkevičiūtei iš Žiežmarių mokyklos-darželio „Vaikystės dvaras“,
III vieta – Ąžuolui Bleizgiui ir Rapolui Kanapei iš Kauno tautinės kultūros centro.

3 – 4 klasių mokslievių kategorijoje:
I vieta skirta – Tomai Ivanauskaitei iš Rumšiškių A. Brazausko gimnazijos,
II vieta – 
Gustui Pilipčikui iš Rumšiškių A. Brazausko gimnazijos,
III vieta – Dijai Kasparavičiūtei ir Gabrielei Tamašauskaitei iš Žiežmarių gimnazijos
Diplomus pelnė – Jogaila Žabaliūnas ir Povilas Maselskas iš Žiežmarių gimnazijos bei Kauno tautinės kultūros centro folkloro ansamblis „Tautinukai“.

Pažadėję susitikti kitais metais, visi išsiskirstė klausytis vis labiau ateinančio pavasario, paukščių garsų ir ieškoti įkvėpimo kitam susitikimui.